Tietoa meistä

HISTORIAA

Tilitoimisto on perustettu vuonna 1969. Tarkalleen ottaen 13.10.1969.

Kuortaneen Tilitoimiston alku on ollut Kuortaneen Osuuskassan, Erkki Annalan, Toivo Järvikankaan, Martti Keski-Kuljun, Kalevi Mäki-Kahran, Sauli Lähteenmaan ja Erkki Vuorelan käsissä.

Kuten kaikki kehittyvät yritykset myös Kuortaneen Tilitoimisto on kokenut monia yhtiömuodon muutoksia. Paikoilleen ei voi, eikä kannata jäädä. Kuortaneen Tilitoimisto Oy, Kuortaneen Rakennus- ja Tilitoimisto Ky, Kuortaneen Tilitoimisto Ky, Kuortaneen Tilitoimisto avoin yhtiö ja nyt jälleen Kuortaneen Tilitoimisto Ky.

Tilitoimisto on palvellut matkan varrella monia yrityksiä, maatalouksia, toiminimiä, osakeyhtiöistä ja pitkän aikaa meidät tunnettiin myös Kuortaneen seurakunnan taloustoimistona (aina vuoteen 2000 asti). Seurakunnan taloutta hoiti Reino Viitasaari varsin ansiokkaasti ja pitkällisesti yhdessä seurakunnan taloudellisen jaoston kanssa.

Huimaa on ollut tieto- ja toimistotekniikan kehitys puolessa vuosisadassa. Tilikirjat, reikäkortit, MikroMikot, lerput, korput, matriisikirjoittimet, hiilipaperinen tulostuspaperi, kaupparekisteri-ilmoitukset kolmena kappaleena leimoineen ovat monelle nykynuorelle utopiaa. Ne ovat kuitenkin olleet aina aikanaan työvälineitä ja -tapoja, joilla on menty eteenpäin. Nykyinen sähköinen taloushallinto Fennoalla hoidettuna on aivan eri maailmaa ja mitähän vielä tulossa onkaan?

Paljon on tilitoimiston historiassa jo menneitä vuosia, tulevista vuosista tiedämme vasta, kun ne on eletty.